DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Megnyugtatom önt, hogy törvényesen jártunk el, az adott vizsgálatot, bár nem pontosan abban a szövegkörnyezetben, ahogy képviselő úr most meghivatkozta a sajtóból, a pénzügyminiszter úr elrendelte. A vizsgálat eredményéről a kormányt tájékoztatta. A kormány a tájékoztatás figyelembevételével hozta meg azt a döntését, amely döntés egyik elemeként ez a törvényjavaslat a parlament elé került.
Más döntéseket is hozott a kormány ennek kapcsán. És azt kell mondjam, hogy ezen az ülésén, amelyen mind a PSZÁF eddigi gazdálkodásával kapcsolatos tapasztalatokat, a PSZÁF működésének 2002. évi tapasztalatait, a KEHI jelentését tárgyalta a kormány, továbbá tárgyalta a pénzügyminiszter ezen vizsgálatának tapasztalatait is, hozta meg azon döntését, részben Szász elnök úr véleményét, az őáltala tett nyilatkozatot is figyelembe véve, ami alapján többek között most ezt a törvényt tárgyalja a parlament. Egyébként pedig az a kérdés ilyen módon lezárult.
De az a javaslatom a továbbiakban tisztelt elnök asszony felé és a Ház felé is, hogy olyan témáról folyik most a parlamentben a vita, amelynél azt gondolom, vissza kellene térni konkrétan magához a törvényjavaslathoz. Úgy vélem, hogy ezek a kérdések, noha nem mondom, hogy nem voltak érdeklődésre számot tartók, de nem köthetők szorosan ezen törvényjavaslathoz. Csak azért válaszoltam képviselő úr felszólalásának néhány momentumára, mert úgy vélem, hogy a tények pontos ismerete szükséges ahhoz, hogy megfelelő tartalmú kijelentések hangozzanak el. A magam részéről egyébként most már csak a törvényjavaslattal kapcsolatos észrevételekre kívánok reagálni. A lényeg, úgy gondolom, a körülményeket illetően elhangzott a korábbiakban.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť