DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Úgy tűnik, hogy az ellenzék az országjelentésnek az egészségügyi reformot érintő pozitív megállapításait kétségesnek tartva az egészségügy összeomlásának veszélyéről, a felemásnak ítélt reform megtorpanásáról értekezik a tisztelt Házon belül és azon kívül egyaránt. A költségvetési vitában elhangzott kormányzati nyilatkozatok szerint a 2004. év az egészségügyben is az építkezés, a már megkezdett folyamatok megerősítésének éve lesz. Ebből levonható az a következtetés is, hogy a 2004. évben az egészségügyi reform prioritásai változnak, hogy a nem túl bőkezű költségvetés hatékony felhasználása megkívánja, hogy azokra a területekre koncentráljuk a forrásokat, amelyek a betegellátás szempontjából a legfontosabbak.
Az egészségügy megújítását veszélyezteti az a népszavazási kezdeményezés, amely arra próbálja rávenni a választópolgárokat, hogy örök időkre maradjanak állami, illetve önkormányzati tulajdonban a kórházak, illetve a közszolgáltatást nyújtó más intézmények. Természetesen a kezdeményezők nem tájékoztatják a választópolgárokat arról, hogy aláírásukkal ahhoz járulnak hozzá, hogy a magyar egészségügy a teljes szétesés állapotába kerülhet.
Mindezek alapján kérdezem miniszter urat: folytatódik-e az egészségügyi reform? Szükséges-e ehhez a kormányprogram újragondolása? Teljesíthető-e a kormányprogram a ciklus végéig?
Várom miniszter úr válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť