ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést T/5578. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/5578/8. számon kapták kézhez.
Emlékeztetem a képviselőtársaimat, hogy már a miniszteri zárszó is elhangzott. Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő a törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok közül egyet sem támogat, de a bizottsági támogatásra figyelemmel valamennyi indítványról döntenünk kell.
Az ajánlás 1. pontjában Pettkó András a 4. §-ban a törvény 7. §-ának helyébe új rendelkezést javasol. Ebben azt javasolja, hogy a szolgáltató és közvetítő szolgáltató felelősségére az általános polgári jogi szabályok vonatkozzanak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen, 182 nem és 1 tartózkodó szavazat mellett elutasította. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.)
Az ajánlás 2. pontjában az informatikai bizottság a 8. § (1) bekezdésében a magyar helyesírási szabályoknak megfelelő nyelvtani módosítást kezdeményez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 183 nem és 3 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Rogán Antal és Nyitrai Zsolt a 9. §-ban a törvény 15/A. §-át új rendelkezésekkel egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen, 194 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Az ajánlás 4. pontjában az informatikai bizottság a 11. §-ban a magyar helyesírási szabályoknak megfelelő nyelvtani módosítást kezdeményezett. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy az előterjesztéshez érkezett módosító javaslatok közül az Országgyűlés egyet sem fogadott el, most a Házszabály 106. § (8) bekezdése értelmében sor kerülhet a zárószavazásra is.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 248 igen, 17 nem és 17 tartózkodó szavazat mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť