DR. CZINEGE IMRE

Full text search

DR. CZINEGE IMRE
DR. CZINEGE IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az előterjesztő jogán szeretnék néhány gondolatot mondani. A mi előterjesztésünk logikája abból indult ki, hogy az egészségügy alapgondolata az egészségmegőrzés; az egészség megőrzése, ami az egyén, a társadalom és az egészségügyi szolgáltató felelőssége, és az egészség megőrzéséhez hozzátartozik az egészséges ivóvízzel és az egészséges élelmiszerrel való ellátás. Ha tehát azt mondom, hogy megvalósítjuk Magyarországon, hogy mindenki elfogadja azt, hogy az egészség érték, akkor az egyén, az egészségügyi szolgáltatást végző és a társadalom is megtesz mindent azért, hogy egészségesek maradjunk.
Ennek a tejfogyasztásnak azért a második szlogenje, hogy igyál tejet, mert arra akarunk utalni vele, hogy helytelenítjük - helytelenítem én mint orvos és mint képviselő is - azt az étkezési gyakorlatot, ami például az iskolákban van. Ezért mondjuk azt, hogy hosszú távú, és ezért mondjuk azt, hogy nem egy tárcára lokalizálódó, nem egy tárca feladata ez, hanem a társadalom feladata; mint ahogy a társadalom feladata az egészség védelme, úgy a tejprogram megvalósítása is éppúgy az egészségügy, a földművelésügy, de még a sport és egyéb gazdasági területek egész széles körű összefogását igényli.
Örömmel hallottam a hozzászólások támogatói részét, és miután nem voltam képviselő, ezért fura volt számomra, hogy egymással ellentétes véleményeket hallottam, hogy ki mit szüntetett meg. Ezt megtárgyaltuk a múlt héten. Szeretném kérni tehát, az előterjesztésnek ez az igazi célja, és annak pedig különösen örülnék, ha valóban mindenki magáévá tenné, mert egy képviselőnek, azt hiszem, annál jobb nincs, mint amikor érzelmileg és értelmileg is tud azonosulni a javaslatával. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť