GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Országgyűlés! (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) A Magyar Köztársaság gyorsforgalmi úthálózatának fejlesztéséről szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalása elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy megteremtődjenek azok a jogi és finanszírozási feltételek, amelyek elősegítik, hogy az autópálya-építések belátható határidőn belül megvalósulhassanak.
Magyarország a közlekedési hálózatával csak akkor tud belátható időn belül csatlakozni és az európai rendszer hatékony részévé válni, ha megteremtjük azokat az eszközöket is, amelyek a nálunk fejlettebb, demokratikus berendezkedésű országokban már jól működnek, ahol nem hátráltatja a döntéseket a magánérdek és a közérdek megfelelő fogalmi szintű elkülönítése és rangsorolása.
A kormány által beterjesztett javaslat a gyorsforgalmi közúthálózat fejlesztéséről kimondja, hogy az fontos és közérdekű tevékenység, és ennek szem előtt tartásával kezdeményezi a vonatkozó jogszabályhelyek módosítását.
A sürgős tárgyalást konkrétan azért kérjük, mert a kormányprogramban foglaltak teljesítése, azaz a törvényjavaslat mellékletében felsorolt közútfejlesztések minél gyorsabban történő megvalósítása ezt indokolja, és ehhez kapcsolódik, hogy minél előbb meg kell születniük az autópálya-építések fedezetére vonatkozó finanszírozási döntéseknek is, amelyeket ez a törvényjavaslat tartalmaz. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Az elmondottak alapján kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslat sürgős eljárásban történő tárgyalását támogatni szíveskedjék.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť