KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Kis Zoltán érveléséhez kapcsolódva azért a bérkilövők is valamiféle szervezett formában végzik a tevékenységüket. Ugyanúgy, mint ahogy anno, amikor az állami gazdasági horgásztavunkat kiprivatizálták; egy darabig én magam is egy víz nélküli horgászegyesületnek voltam a tagja. Ez a horgászegyesület, azon túl, hogy szerveztünk évente egyszer egy horgászversenyt, biztosította az állami jegyhez való jutást, és ami még fontosabb, lehetőséget nyújtott arra, hogy a fogási eredménynaplókat összegyűjtve, összegezve továbbítsuk. Ami, ha a mi saját vízterületünk - mivel ilyen nem volt - halgazdálkodását nem is segíthette elő, viszont segítette a többi horgászvízen levő terület halgazdálkodását, hiszen fontos információt szolgáltatott. Tehát ismételten pró és kontra példákat tudunk mondani.
Én azt tudom mondani, hogy politikai akarat kérdése, illetve elsősorban a horgászatban érdekeltek véleménye figyelembevételének a kérdése az egyesületi tagság szabályozása, mert tény és való, hogy mindkét oldalról lehet hallani érvet, ellenérvet. Nagy egyesületeknél nehezebb fenntartani az ilyen fajta szervezeti életet. Viszont úgy érzem, egy közös nevező van: ez pedig önmagában a fogási eredménynapló kérdése, amit ha elvetünk, akkor valamilyen formában kicsit nehezebbé tesszük a vizeken való halgazdálkodást is.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť