DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Teljesen egyértelmű, hogy ön is belebonyolódott a kérdés föltételébe, mert itt olyan fantompapírokra hivatkozik, amelyek meglehetős kavarodást tudnak okozni ebben az ügyben. A kérdéses esetben kikértük a vonatkozó levél irattári példányát, ebben pedig szó szerint a következő mondat áll: A jelzálogszerződés ügyvédi ellenjegyzését a támogatott által szabadon megválasztott ügyvéd, vagy szervezett formában ilyen-olyan ügyvédi iroda ennyiért és ennyiért végezheti.
Amennyiben a képviselő úrnak olyan példány, olyan okirat lenne a kezében, amiben ez a mondat, hogy a támogatott által szabadon megválasztott ügyvéd, nem szerepel, azt volna kedves akkor bemutatni (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Itt van a kezében.), mert annak megfelelően tudunk eljárni. Az irattári példányban nem ez van. De nem is ez az ügy lényege, hogy papírokat egyeztessünk. Hangsúlyozom, ez egy formanyomtatvány, formaszöveg, mindenkinek ugyanezt a szöveget küldte el a megyei hivatalvezető. Már csak azért is, mert ha ő történetesen nem járt volna el olyan gondosan, hogy a gazdáknak, az érdeklődőknek egy, a földművelésügyi hivatal által is referált, elfogadható, kulturált árszabással dolgozó ügyvédet ajánl, abban az esetben önök azért tettek volna föl most kérdést, hogy miért nem segíti a minisztérium a gazdákat abban, hogy a vonatkozó ügyvédi kavalkádban a megfelelő embert megtalálják, és miért kell őket mindenféle keselyűnek és karvalynak kitenni.
Kérem tisztelettel, ön is tudja nagyon jól, hogy a levélben megjelölt ügyvédi díjszabás enyhén szólva is nagyon mértékletes az ilyen ügyekhez kapcsolódva. Szerintem ez egy korrekt segítség volt, azzal kezdődött, hogy szabadon megválasztott ügyvéd, és azzal folytatódott, amennyiben ilyet nem tud az illető, íme, egy lehetséges javaslat. Éppen ezért az égvilágon semmilyen különösebb felelősségre vonást nem kezdeményezett a minisztérium. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Helytelen.)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť