DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Isépy Tamás alelnök úr távollétében én ismertetném a bizottság álláspontját.
A magyar közéletnek egy hírhedt szereplője, Mónus Áron újabb feljelentéséről van szó. (Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Ismerjük!) Szeptember 8-án, emlékeznek rá, egyhangúlag azt javasolta a bizottság, és az Országgyűlés ezt megerősítette, hogy abban az ügyben, ami ennek közvetlen előzménye volt, az Országgyűlés ne függessze fel Lázár János képviselő úr mentelmi jogát. Akkor Isépy Tamás alelnök úr nagy ívű beszédében teljes mélységében és szélességében feltárta ennek az ügynek a hátterét. Ezért csak annyit kívánok megjegyezni, itt annyi történt pluszban, hogy Lázár János képviselőtársunk a helyi lapokban tovább büszkélkedett az álláspontjával, és ezt az újságot olvasván a feljelentő megismételte a feljelentést, most már erre a nyilatkozatra nézve is.
A mentelmi bizottság egyhangúlag azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ebben az ügyben se függessze fel képviselőtársunk mentelmi jogát. Egyetlenegy megjegyzésünk lenne, ezt bizottsági szinten tettük meg, hogy nem feltétlenül szükséges felértékelni egy ilyen feljelentést és egy feljelentőt azzal, hogy valaki még utána túlreagálja ezeket az ügyeket, hiszen ezzel fölöslegesen kockáztatta az Országgyűlés tekintélyét. De megismétlem, tehát azt javasoljuk egyhangúlag az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel képviselőtársunk mentelmi jogát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť