SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, a mai napon még sok szó esik az önkormányzatokról. Szeretnék gyorsan idézni néhány mondatot. “A javaslat egyébként a gyermek- és tanulólétszám csökkenésével és túlnyomórészt változatlan fajlagos támogatásokkal számol. Az oktatási ágazatban az ellátott gyermekek számának csökkenése számottevően nem mérsékli a pedagóguslétszám-igényt, mivel a tanév során átszervezésekre a közoktatási törvény előírásai szerint nincs lehetőség, a községek kis létszámú iskoláiban pedig a csoportösszevonások nem megoldhatók. A közoktatási törvény meghatározza a minimálisan szükséges technikai létszámot, amellyel az intézmények jelenleg sem rendelkeznek. Ezen okok miatt a létszámcsökkentéssel kapcsolatos elvárások nem megalapozottak.” - írja az Állami Számvevőszék. Páva képviselő úrnak és képviselőtársaimnak javaslom, hogy nézzék meg ezeket a dolgokat.
A másik: önök azt mondják, hogy forrás nélküli módosító indítványokat nyújtottunk be.
(10.50)
Van egy 2668. számú módosító indítvány, tisztelt képviselőtársaim, amely a kötelező önkormányzati feladatok megvalósítását szolgálja a kistérségi szociális feladatellátás, a gyermekek védelméről szóló törvény, valamint a szociális törvény alapján. Mindösszesen 100 millió forintos többletet kérünk. Az elmúlt évhez képest önök 50 millió forintos csökkentést javasolnak. Az ellentétele is megvan, tisztelt képviselőtársaim. A Magyar Demokrata Fórum elkötelezett Magyarország népességfogyásának megállítása kérdésében. Önök viszont ennek pontosan az ellentetjéről tesznek tanúbizonyságot a költségvetésükben, többek között akkor, amikor a terhességmegszakításra rendelkezésre álló forrásokat évről évre jelentős mértékben növelik.
Egy dolgot kérek, kérem szépen. Önöknek van egy népesedési kormánybiztossága, amelynek az lenne a feladata, hogy Magyarország népességfogyásának megállítására elkészítsen egy hosszú távú koncepciót. Az első lépés az lehet, ha a kötelező önkormányzati feladatokhoz azt a 100 millió forintot, amelyet a terhességmegszakítási többletre kívánnak csoportosítani, ide teszik. Kérem tisztelettel, itt egy módosító indítvány, fogadják ezt el.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť