DR. BÓTH JÁNOS

Full text search

DR. BÓTH JÁNOS
DR. BÓTH JÁNOS, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság 2003. november 10-i ülésén megtárgyalta a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény módosításáról szóló T/6230. számú törvényjavaslatot, és 12 igen, 10 nem arányban általános vitára alkalmasnak találta.
A honvédelmi tárcánál folytatott védelmi felülvizsgálat legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy a szükségszerű átalakítás minél kisebb mértékben sújtsa a honvédelmi állományt. A napirenden szereplő törvényjavaslat is ezt a célt, a Magyar Honvédség hivatásos állománya helyzetének könnyítését szolgálja. A kormány azt kívánja elérni, hogy a meglévő állomány minőségi része a rendszerben megtartható legyen. Ezért a törvényjavaslat két új alternatívát iktat be azok számára, akiknek a beosztásaik megszűnnének. A két alternatíva: a rendelkezési állományban tartás idejének meghosszabbítása, illetve az alacsonyabb beosztás elvállalásának lehetővé tétele két rendfokozat-különbség esetén is. A honvédségi érdekképviseletek mindkét vázolt elemmel egyetértenek.
Ha ez a törvény az idén hatályba lép, az egyes katonákkal való elbeszélgetésre már úgy kerülhet sor, hogy ez a két alternatíva is felajánlható számukra, és nem csak a felmentés. Az tény, hogy az érintettek átmenetileg nehezebb helyzetet vállalnak, de a rendszerben maradva hasznos feladatokat végeznek, és hosszú távon megvan a létbiztonság, illetve a biztató jövőkép.
Tisztelt Képviselőtársaim! Javaslom a törvényjavaslat érdemi megvitatását, majd elfogadását.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť