DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a szót. Elég lett volna, ha kétpercesre jelentkezem, hiszen az úgynevezett lakásmaffia-bizottság elnök asszonya szinte valamennyi olyan módosítónkat részletezte, indokolta és elmondta, amely még most itt a részletes vitában külön szót érdemelt volna, úgyhogy csak a 46. és az 55. pontokhoz kívánnék hozzászólni.
Ezeknek az a lényege, hogy a módosítás abban látja a társasház működőképességének a megoldását és jobbá tételét, hogy elválasztja egymástól az alapító okiratot és a szervezeti és működési szabályzatot. Lehet külön, lehet egyben, lehet két részletben is szabályozni a társasházi létet, de az a tapasztalatunk önkormányzati oldalról, miután évek óta nagy létszámmal, mindig felfrissülő közös képviselői körben, hétről hétre tartunk, menedzselünk és finanszírozunk különböző közös képviselői továbbképzéseket, hogy a szervezeti és működési szabályzat, ami most a társasház Bibliájaként fog szerepelni, a létező legrészletesebben le szeretné írni a szervezeti és működési szabályzat azt, hogy hogyan alakuljanak a tulajdoni viszonyokat meghaladó együttélési szabályok, egészen addig, amíg szintén rá szeretnénk bízni erre a szervezeti és működési szabályzatra, hogy például az elővásárlási sorrendet is meghatározza, ez a szervezeti és működési szabályzat az előterjesztő elképzelése szerint nem kíván meg jogi közreműködést.
Az alapító okiratnak a tulajdoni részéhez változatlanul ügyvédi ellenjegyzést vagy jogtanácsosi közreműködést kívánnak meg, ugyanakkor a szervezeti és működési szabályzatot, ami most sokkalta fontosabb lesz és lényegesebb szerepet fog betölteni a korábbiaknál, oda nem kíván meg az előterjesztő jogi közreműködést. A 46. pont és az ehhez kapcsolódó további módosítások azt szorgalmazzák, hogy legalább az első szervezeti és működési szabályzatnál ugyanúgy ügyvédi és jogtanácsosi, tehát jogi közreműködés kötelező legyen, mert nem az a cél, hogy ahány társasház van a fővárosban vagy országszerte, annyi különböző szervezeti és működési szabályzat lépjen életbe, vagy netán az önkormányzatoknak olyan pluszfeladatuk legyen, hogy úgynevezett mintaszabályzatokat legyenek kénytelenek kidolgozni, hiszen ilyen irányú megkeresés és igény jelentkezni fog a társasházak részéről. Kérem szépen éppen ezért, szíveskedjenek azt a módosító javaslatot befogadni és támogatni, hogy mind az alapító okirat tulajdoni részéhez, mint pedig a szervezeti és működési szabályzathoz ügyvédi ellenjegyzésre és jogtanácsosi közreműködésre van szükség.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť