PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként a második vitaszakaszban öt módosító javaslathoz szeretnék hozzászólni. Ezek közül a 30. §-ra vonatkozó és a 156-os számot viselő módosító javaslatom indoklására szeretném felhívni a tisztelt képviselőtársaim figyelmét.
A 30. §-ban lényegében szigorítunk, hiszen a közgyűlési határozatot ügyvédi-jogtanácsosi ellenjegyzéssel kell ellátni, foglalkozni kell a közös költséget nem fizetőkkel, de ezt a problémát véleményem szerint a jelzálog bejegyzése önmagában nem fogja tudni orvosolni. Egy esetleges jelzálogból hosszú idő múlva lesz készpénz, és addig nem lehet belőle a költségeket kifizetni. Miután a jelzálog akkor von maga után fizetést, ha a lakást el akarják adni vagy esetleg öröklik, ez sokszor éveket vesz igénybe, és addig a többi tulajdonos fizet a társuk helyett. A megoldás itt az volna, amit Csampa Zsolt képviselőtársammal és Herényi Károly frakcióvezető úrral együtt benyújtottunk, hogy egy külön jogszabályban meghatározott mértékű kamat megfizetésére lehessen kötelezni a nem fizetőket. Úgy gondolom, ennek visszatartó ereje lenne. Ezt a módosító javaslatot mi úgy fogalmaztuk meg, hogy a hátralékos tulajdonostárs kormányrendeletben meghatározott mértékű kamat megfizetésére kötelezhető. Nem is értem, hogy a kormánynak a kezébe adtunk volna egy új lehetőséget, miért nem gondolta át, és miért nem támogatta a kormány ezt a módosító javaslatunkat.
A következő módosító javaslat a 33. módosító javaslatunk, amely szerint a haszonélvező a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések keretei között is kötelezhető a közös költség kifizetésére. Ezért javasoltuk a 33. § megváltoztatását.
A következő módosítási javaslatunk tulajdonképpen ugyanehhez a szakaszhoz tartozik, ami azt tartalmazza, hogy a meghívónak mit kell tartalmazni. A meghívónak tartalmaznia kell a közgyűlésen elnöklő személy, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítő két tulajdonostárs megválasztására, valamint a szavazás előterjesztésére vonatkozó javaslatokat, valamint a közgyűlés helyszínét és időpontját - ezt a módosító javaslatot kívántuk még pluszba betenni. Itt megint nem értjük, hogy ezzel a pontosító javaslatunkkal mi a gond, hogy a meghívóban szerepeljen a közgyűlés helyszíne és időpontja, ezt miért nem írjuk alá. (Filló Pál közbeszól.) Tessék?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť