STOLÁR MIHÁLY

Full text search

STOLÁR MIHÁLY
STOLÁR MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Vass Vilmos, a Nemzeti alaptanterv felülvizsgálatának projektigazgatója az oktatási és tudományos bizottság ülésén a NAT-ról szólva a következőket mondta: a tanulói és a tanári tevékenységekre, vagyis a módszertani kultúrára szeretnék a hangsúlyt helyezni, és nem a tantervi előírásra. Az Országos Köznevelési Tanács NAT-vitájáról szóló, 2003. október 16-ai MTI-híradás szerint Sipos János közoktatási helyettes államtitkár annak kapcsán, hogy a Nemzeti alaptanterv nem tartalmaz ismeretanyagot, kifejtette: azt eddig sem a NAT-nak, hanem a kerettantervnek kellett tartalmaznia, s ez ezután is így lesz. Az ön munkatársainak kijelentései feltűnő ellentétben állnak a közoktatási törvénnyel.
Tisztelt Államtitkár Úr! A miniszter úr írásbeli kérdésemre válaszul, meglehetősen ügyetlenül, megpróbálta kiforgatni a törvényt. Most tehát ismét kérdezem: ön egyetért-e Vass Vilmos kijelentésével, aki a tanterv törvényben is rögzített tanterv jellegét bevallottan háttérbe kívánja szorítani? Ön egyetért-e Sipos János helyettes államtitkárral, aki abban a hiszemben, hogy a NAT eddig sem tartalmazott ismeretanyagot, a törvényt semmibe véve kijelenti, hogy nem is kell tartalmaznia? Ön szerint elfogadható-e, hogy a szakma nyilvánossága mindenütt azzal szembesül, hogy a minisztériumi vezetők és az ön által közpénzből fizetett szakemberek semmibe veszik a törvényt? Miért készül a Nemzeti alaptantervvel megszegni a törvényt, államtitkár úr?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť