ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, természetesen nem mérhetem magam sem felkészültségben, sem tapasztalatban önhöz, azonban azt én is tudom, hogy az Olimpiai Bizottsággal számos alkalommal került egyeztetésre ez a törvénytervezet, s azt is tudom, hogy egészen a dolog végéig önök többé-kevésbé egyetértettek ezzel a törvénytervezettel. Azt is el kell mondanom azonban - és talán ez a fontosabb kérdés -, hogy mi a helyzet a finanszírozással. Ön is elismeri - ha jól értem -, hogy az idei költségvetés tervezetében az olimpiai finanszírozásra rendelkezésre állnak a szükséges források, vagy legalábbis módosító indítványokkal a második körben ezek megteremthetőek, mert megengedem, hogy lehet, hogy szükség van még néhány kisebb korrekcióra. Amennyire tudom egyébként, ebben van is megegyezés az érintett sportszervezetek és a kormányzat között.
Ön is egyetért azzal, hogy a jövő évre megszületett az a megállapodás a minisztérium és a sportszervezetek, pontosabban a sportköztestületek között, amelyik garantálja azt, hogy az olimpia évében ne kerüljön sor változásra a finanszírozásban. Ezt fontosnak tartom elmondani, mert nehogy tévesen az az elképzelése keletkezzen valakinek, hogy a sportfinanszírozást pont az olimpiai évében felforgatjuk. Ez nem így történik. Ön is tudja: született egy megállapodás, amelyik garantálja azt, hogy a következő évben a finanszírozás rendben legyen a sportágak számára.
Ugyanakkor abban önnek valóban igaza van, hogy a költségvetési törvényben az új sporttörvény szemléletének megfelelően nem szervezethez van címkézve a pénz. Az adófizetők nem azt tudják meg a pénzükről a költségvetésből, hogy melyik szervezet oszthatja el, hanem ebben a költségvetésben - nagyon helyesen - a költségvetés-alkotás szabályai szerint a feladathoz van odarendelve a pénz. Az van megmondva ebben a költségvetési tervezetben, hogy milyen célra fordítja az adófizetők pénzét az állam. Szerintem ez helyes. Az pedig, ha az Olimpiai Bizottság kötött megállapodást erről a kormánnyal, és ez a megállapodás mindannyiuk számára kielégítő és megnyugtató, ez számunkra is megnyugtató kell hogy legyen.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť