ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Egy dolog miatt nem értjük egymást, azért, mert önök elfeledkeznek egy nagyon fontos momentumról, amikor azt mondják, hogy centralizálás van, amikor azt mondják, hogy itt most majd a miniszter fog dönteni - eddig hogy volt, képviselőtársaim? Eddig ki döntötte el azt, hogy az Olimpiai Bizottság vagy a Szabadidősport Szövetség milyen pénzzel rendelkezhet? Az Országgyűlés meg a kormány, és aki beterjesztette a költségvetést.
Képviselőtársaim! Ez eddig így volt, innen kezdve viszont nem így lesz, mert az a jelentős különbség lesz, hogy ezt a felosztást innen kezdve a miniszter nem egyedül fogja a sötét dolgozószobájában megtenni, vagy tárgyalva - bocsánat, nem akarok senki megbántani, vagy valamilyen tárgyalás alapján -, egyedi döntésként, hanem a nemzeti sporttanács döntése alapján fogja megtenni. Önök majd akkor beszéljenek centralizációról, ha lesz olyan gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, aki idejön és azt mondja, például Gémesi úr interpellációjára, hogy a nemzeti sporttanács így döntött, de én pedig felülírtam mint miniszter. Nyilván nem lesz ilyen miniszter, remélem, még fideszes se, nemhogy MSZP-s.
Ami pedig a pályázatokat illeti, Birkás képviselő úr, tudja, mi a különbség? Nem az, hogy mennyi idő alatt érnek oda a pénzek, mert ezt a rendszert önök alakították ki, az ön minisztere által létrehozott szervezetben folyik ez a pénzkifizetés, az önök által megvásárolt rossz programmal, hozzáteszem, jórészt azokkal a munkatársakkal, akiket az ön minisztere idején neveztek ki. Csak az a különbség, miniszter úr, és az előző miniszterek között… (Közbeszólás a Fidesz soraiból.) Az a különbség, képviselő úr - már a jövőbe is látok (Derültség az MDF soraiban.), tehát az a különbség, képviselő úr -, hogy a jelenlegi miniszter és a jelenlegi kormány kivizsgáltatja, ha nem működik valami, ez az, ami nem fordulhatott volna elő az önök idejében. Ezért aztán bízhatunk abban, hogy a jövő évben már nem lesznek ilyen hibák a pályázati rendszerben, és nyugodtan rábízhatjuk a minisztériumra ezeknek a pénzeknek a folyósítását.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť