ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Képviselőtársaim azt kifogásolják, főleg Gémesi képviselő úr, hogy most akkor az állam mer dönteni, nem mer dönteni, vagy hogy van ez az egész történet tulajdonképpen.
Én azt gondolom, hogy az állam ebben a törvényben arra vállalkozik, ami az ő dolga. Nem az állam dolga, hogy sportágak között döntsön. Nem az állam dolga, hogy sportterületek között döntsön. Az állam dolga az, hogy kialakítsa ennek a döntésnek a kereteit. Az állam dolga az, hogy jogi és törvényi keretet teremtsen. Ez a törvény erre vállalkozik - úgy látom, nem értünk egyet abban, hogy jók-e ezek a keretek vagy nem, de a törvénynek mindenesetre ez a célja.
Van-e a törvényben politika? Hogyne lenne benne politika! Persze, hát minden törvényben van politika! Ebben a törvényben az a politika, hogy a politika csak azzal foglalkozzon, ami az ő dolga. Igen, ez a mi politikánk, hogy nem akarjuk, hogy a politika beleavatkozzon olyan területekbe, ahol nincsen dolga, amikhez nincsen köze.
Az állam feladatait jó egy oldal sorolja fel ebben a törvényben, tehát nehéz azt mondani, hogy az állam nem vállal garanciákat, nem mondja meg, hogy mik a feladatai. Ebben sok minden szerepel, szerepel a szabadidősport, amit Birkás képviselő úr hiányolt az előbb, szerepel az olimpiai mozgalom és sok minden más - bizony, az állam garanciát vállal. A törvényben vállal garanciát, és azt mondja, hogy a részleteket rábízom a sport világára.
Persze, a magyar olimpiai mozgalom a magyar kultúra része - ezt sosem vitattuk, ezzel mindig egyetértettünk. De azért a sport más területe is a magyar kultúra része, a sport más területei is fontosak! Mi azt mondjuk, hogy legyen kiegyensúlyozott a sport világa, kapjon mindenki lehetőséget arra, hogy egy nyilvános és nyílt vitában megvédhesse az érdekeit.
Birkás képviselő úr a parlamenti nyílt napot említi. Az előbb arra is tett megjegyzést, hogy nem ültem ezt végig - képviselő úr, annyi ideig voltam távol, amennyi ideig itt ültem bent a parlamentben, és az ön vagy az ön képviselőtársai felszólalását hallgattam. Ezen a nyílt napon sokfajta észrevétel hangzott el, számos támogató észrevétel és számos módosítást, pontosítást kérő észrevétel. Volt egyébként olyan észrevétel is, amelyik az egész sporttörvényt alkalmatlannak tartotta. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Azt azonban, hogy a módosító indítványokba ebből mit építettünk be, ön nem tudhatja, hiszen ezeket körülbelül tíz perce adtuk be. Én kérem azt, hogy ezzel még várja meg a részletes vitát.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť