BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Valóban, a versenysportra vonatkozó finanszírozási dolgokat Gémesi György képviselőtársam elmondta. Arató úr felszólalásra szeretnék annyiban reagálni, hogy ugyanakkor semmilyen megállapodás nincs, és a mai napig nem látják a főleg kicsi és amatőr sportegyesületek, sportszervezetek azt, hogy a sorsolásos szerencsejátékok adója 12 százalékának - amit eddig a Wesselényi Közalapítvány kuratóriuma osztott szét pályázati alapon - mi lesz a sorsa. Azt is bevonják a minisztérium alá, noha sem bizottsági ülésen, sem azóta semmilyen indoklást nem kaptunk azért, hogy ezt a jól működő, a kisegyesületek, a szövetségek által soha kritikával nem illetett rendszert miért kell megszüntetni, miért kell felborítani, mi lesz ezzel a pénzzel? Az amatőr szabadidősport támogatása benn sincs a törvényben. Ennyire van feladathoz hozzárendelve a pénz, hogy benn sincs a törvényben - tessék elolvasni, Arató képviselő úr - a szabadidősport támogatása.
Ugyanakkor - és ez a parlamenti nyílt napon is elhangzott - itt bizony a miniszter úr félrevezette a sportközvéleményt, a sporttársadalmat. Volt olyan sportvezető, aki azt mondta el a parlamenti nyílt napon, hogy ő annyira elégedetten hallgatta miniszter urat, hogy a törvénnyel majd a szabadidősport a versenysporttal egyenrangú lesz, hogy csak a parlamenti nyílt nap előtti este olvasta el a sporttörvényt, s látta, hogy köszönő viszonyban sincs a miniszter úr által a sajtóban elmondottakkal, és felháborodottan szólt - ha Arató úr ott lett volna, ő is meghallgathatta volna a felszólalását a parlamenti nyílt napon - a sporttörvényről.
(14.20)
Tehát nem látják, hogy ezzel a jól működő rendszerrel mi lesz, ugyanakkor van egy bizalmatlanság a minisztériumi elosztási rendszerek között; nem véletlenül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hiszen a táborozási pályázatoknál, amit tavasszal elnyertek ifjúsági egyesületek (Az elnök ismét csenget.) pénzt, sokan még a mai napig nem kapták meg, tehát nem zökkenőmentes a minisztériumban a pénzek elosztása.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť