BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is szeretném megköszönni Páva Zoltán képviselő úrnak, meg egyben gratulálni is hozzá, hogy elismerte, hogy a törvény centralizál, ön az első ilyen kormánypárti képviselő. Egész idáig azt hallottuk, hogy decentralizál a törvény. Ön elismerte, hogy ez bizony - így mondta - egyfajta centralizálás. Lényegében elismerte, hogy igen, nem másról van szó, mint azokat a pénzeket, amelyeket idáig politikától független köztestületek osztottak el a sport résztvevői számára, egyesületek, sportolók számára, mindenféle politikai nézet nélkül, ezeket a pénzeket vonják be a minisztérium alá, aminek szerintünk két nagy problémája és kockázata van. Az egyik az, hogy egy politikai függőséget okoz. Amelyik egyesület, szövetség jó kisgyerek lesz, annak a miniszter úr majd megsimogatja a buksiját, aztán annak ad pénzt, amelyik nem, annak majd nem. Nagyon könnyen bevonulhat ezzel a politika a sportba, ha közvetlenül a minisztérium osztja el a pénzt.
A másik probléma pedig az, amit már előbb is igyekeztem kifejteni, csak rövid volt az idő, hogy jelenleg nem jól működik a minisztériumban a pénzelosztási rendszer. A miniszter úrnak kellett belső vizsgálatot indítania a táborozási pénzek kifizetése körüli anomáliák miatt. Mi lesz? Jövőre ez lesz a sportban is? Nem véletlen, hogy született egy megegyezés, hogy új törvény ide, új törvény oda, az olimpiai finanszírozás a jövő évben marad, hiszen ők is látják, hogy itt bizony komoly problémák lehetnek az átállással. De úgy látszik, ez a szabadidősportnál már nem érdekes; a mai napig nem hallottunk rá indokot.
(14.30)
Önök is azt mondták, hogy egyetértettek azzal, ahogy a Wesselényi Közalapítvány működött. Miért kell akkor megszüntetni? Miért kell egy jól működő rendszert megszüntetni?
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť