BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tóth Ferenc képviselőtársam felszólalására szeretnék reagálni. Ha komolyan vesszük, márpedig általában komolyan vesszük azt, amit mi, sportban tevékenykedők előszeretettel mondunk, hogy a sport a kultúra része, akkor úgy gondolom, hogy nem volt felesleges teljesen az ő hozzászólása, valóban elvárható lett volna a Magyar Köztársaság egyik minisztériumától, hogy olyan törvényjavaslatot nyújt be a tisztelt Ház elé, a parlament elé, amely nem hemzseg a helyesírási hibáktól.
Arató képviselő úr felszólalására: ha mindez a szép és jó dolog, amit ön elmondott, képviselő úr, lenne kiolvasható a sporttörvényből, akkor miért volt az, hogy a parlamenti nyílt napon, amit az ifjúsági és sportbizottság rendezett, nem ugyanezeket hallottuk vissza az ott felszólaló, sportban tevékenykedő emberek, vezetők szájából, felszólalásából? Mi értelme volt megrendezni azt a parlamenti nyílt napot, hacsak nem egy szemfényvesztés, hogy na, ez is volt, ha az ott elhangzottakat önök nem fogadják el, az ott elhangzottakkal nem értenek egyet, nem fogadják be a törvénybe, az ott elhangzott kérések, az ott elhangzott észrevételek nem köszönnek vissza sem a törvényben, sem a módosító javaslatban? Mi értelme volt az úgynevezett társadalmi egyeztetésnek, ha egy teljesen más törvényjavaslat jön be, mint amit a társadalmi szervezetekkel egyeztettek?
Nyilvánvaló, itt arról van szó, hogy van egy törvényjavaslat, ami nagyon keményen centralizál, a sportot a sportminisztériumtól akarja függővé tenni, legalábbis az állami támogatás rendszerét, és ezt kívánják önök erőből keresztülvinni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť