BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is úgy látom, hogy némileg elbeszélünk egymás mellett, ezért szeretném kicsit szemléletesebb példával elmondani azt, amiről itt győzködjük kormánypárti képviselőtársainkat.
Eddig a sport finanszírozási rendszere úgy működött, hogy az egyes területek megkapták azt a pénzt, amit az adott területen fel lehet használni, és az azon a területen legilletékesebb testület osztotta el a pénzt. Ez egyébként olyan, mint egy sok szakosztályos klubnál: mondjuk, az év elején megvan, hogy melyik szakosztály mennyi pénzből gazdálkodhat, aztán hogy azt a szakosztályon belül mire használják fel, versenyző igazolására, tornára utaznak s a többi, azt már maga a szakosztály dönti el. Ehelyett egy olyan rendszer lenne bevezetve, ahol például ennél a sportegyesületnél összeülnének a szakosztályvezetők, és ők döntenének minden egyes szakosztályon belüli pénzfelhasználási dologról. El lehet képzelni, aki a sportban járatos, hogy ez micsoda fejetlenséghez, micsoda vitákhoz vezet alkalomadtán.
Ezért gondolom én úgy és gondoljuk úgy, meg kellene gondolni, hogy ez szerencsés-e, meg kellene gondolni, hogy szerencsés-e egy ilyen plusz vízfej felállítása, aminek majd beleszólása lesz mindenbe. Ha mindenki mindenbe beleszólhat, ez hova fog vezetni?
Köszönöm szépen.
(15.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť