BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagy örömmel hallgattam Urbán Árpád képviselőtársam felszólalását, aki azt mondta, hogy a pénzek ott fognak maradni a Wesselényinél. Ezek szerint önök, kormánypárti képviselők is belátták, hiszen még egyszer mondom, mind a mai napig nem kaptunk rá választ sem bizottsági ülésen miniszter úrtól, ő is azt mondta, hogy lehet, hogy ott maradnak a pénzek, sem itt önöktől, hogy miért kell azt a jól működő rendszert megszüntetni.
Ugyanakkor tény és való, Urbán képviselőtársam, hogy sok minden kimaradt a sporttörvényből. Már a múltkor elmondtam itt, a Házban, hogy sok olyan kérdést vártam volna én - ha már valóban új sporttörvényről beszélünk, hiszen lényegében a finanszírozási rendszere változik meg a sportnak, más, nagyobb különbség nincs az előző, a polgári kormány idején elfogadott sporttörvény és a mostani sporttörvény között -, sok olyat láttunk volna szívesen, amelyek komoly problémái a jelen magyar sportjának. Ilyen a mindennapos testnevelés, a sportlétesítmények, különösen az állami vagy közvetve állami, például MÁV-sportlétesítmények vagy önkormányzati sportlétesítmények védelme. Alig múlik el hónap anélkül, hogy ne hallanánk, hogy itt építenek be sportlétesítményt, ott építenek be. Talán nem ártana egy jogszabályi védelmet nyújtani a még megmaradt sportlétesítményeknek, hiszen nagyon sok megszűnt az elmúlt tizenhárom év alatt. S lehetne ezt még sorolni.
Valóban, 90 százalékban maradt a régi sporttörvény, de pont az az 5-10 százalék rontotta el észrevehetően a sportvezetők, a sportban tevékenykedők jó hangulatát, amely megváltozik. Hiszen jól működő rendszerek változnak meg, egy olyan rendszer kerül kialakításra, amiről semmit nem tudunk, hogyan fog működni, és senki nem tudja, mi lesz jövőre, kivéve azt - hiszen a költségvetést részben már elfogadta a parlament -, hogy jóval kevesebb pénz lesz, mint akár 2002-ben, akár 2001-ben a sportra.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť