DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Kétségkívül van néhány olyan dolog ebben a sporttörvényben, ami sokkal egyszerűbbé teszi a különböző feladatok megvalósítását. Tehát egyszerűsít, a túlszabályozottságon rendkívül sokat oldott, és ez előnye. De azért nem lennék ennyire optimista e tekintetben, különösen azért, mert bizony valóban - ahogy képviselőtársam mondta - átalakítja a sportfinanszírozás rendszerét.
Én az egycsatornás finanszírozás híve vagyok kétségkívül, de nem annak a típusú megoldásnak, ami a döntéseket áthárítja olyan grémiumokra, ahol gyakorlatilag olyan ellenérdekelt felek vesznek részt, és az adott témában nem tájékozódott felek, mint például a nemzeti sporttanácsban olyan döntések születhetnek, hogy a magyar sport finanszírozása miképpen valósuljon meg, miközben ebben valóban benne vannak az önkormányzatok, benne vannak minisztériumok, benne vannak szponzorok, támogatók, akik esetleg egy olimpiai felkészülési programban abszolút nincsenek képben.
Tehát amikor meghatározzák az arányokat a sporttanács tagjai, nagy valószínűséggel nem lesznek olyan felkészültek és tájékozottak, mint azok, akik adott esetben az olimpiai mozgalomban, felkészülésben, versenyeztetésben és az egész olimpiai kérdésben otthon vannak. Nagyon rossznak tartjuk ezt a nemzeti sporttanácsot, megítélésünk szerint ennek valóban van helye, de úgy van helye, hogy a miniszter tanácsadó testületeként működjön. Igenis, döntenie kell a minisztériumnak, mert fel kell vállalnia a döntéseket, hogy milyen részvétele legyen a sportfinanszírozásban, melyik grémium, melyik sportszervezet milyen nagyságú támogatást kapjon. Nyilván ezt az illető szervezetekkel való konzultáció, előkészítés alapján kell megtennie, de azt nagyon-nagyon rossznak tartom, hogyha az egycsatornás finanszírozásra való hivatkozással próbálunk meg úgy döntéseket hozni, hogy aztán ennek átláthatatlan következményei legyenek.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť