DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Arató képviselőtársam, nyilván nagy lelkesedéssel és felkészültséggel szólt, és tette meg hozzászólását. Engedje meg, képviselőtársam: körülbelül 30 éve élek ebben a folyamatban, és az aggodalmaimat és az aggályaimat nyilván ebből a megközelítésből kívánom megfogalmazni. Hogy van-e vagy nincs félnivalója az Olimpiai Bizottságnak, nyilván mindenki az alapján állapítja meg, hogy pontosan az olimpia előtti esztendőben került asztalra egy megállapodás a Nemzeti Sportszövetség, az Olimpiai Bizottság és a Sportegyesületek Országos Szövetsége részéről, mert ezt az aggályunkat fejeztük ki, hogy itt valóban esetleg előbb-utóbb az olimpiai felkészülés is veszélybe kerülhet a finanszírozás bizonytalansága miatt.
Miről van szó? Arról van szó, hogy létrejön egy sporttörvénytervezet, majd ezzel a sporttörvénytervezettel még az Olimpiai Bizottság is nagyrészt egyetért, majd létrejön a költségvetés, és létrejön a sporttörvénytervezetnek egy módosított változata, ami bekerül a kormány elé. Na, itt van a bizonytalanság, és itt van az a bizalmatlanság, tisztelt képviselőtársam, ami igazol bennünket, hiszen a két törvénytervezet különbözik, más az, amit egyeztettek az Olimpiai Bizottsággal, és más az, amit benyújtottak a kormányhoz. A kettő között egy olyan költségvetés születik meg, mely költségvetésben szépen minden pénz bent van a tárcánál. Tehát a korábbi gyakorlattal ellentétben nem az Olimpiai Bizottság fejezeténél jelenik meg az a valóban szép summa, ami az olimpiai felkészülés évében biztosítja a felkészülést, hanem a tárcánál.
Miért volt szükség a törvénytervezet módosítására? Miért volt szükség arra, hogy amit az Olimpiai Bizottsággal egyeztettek, utána azt megváltoztassák az Olimpiai Bizottságot érintően? Erre adjon képviselőtársam választ, mert ha erre választ ad, akkor lehet, hogy a bizalmatlanságom is oldódni fog.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť