DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Nem egyszerű követni ezt a vitát, tekintettel arra, hogy nagyon sok téma kerül szóba, de megítélésem szerint nem haszontalan a dolog, és ha Urbán Árpád képviselőtársamon múlna az, hogy az Olimpiai Bizottság mennyit kap, akkor nem lennék ennyire adott esetben aggályos, mint amennyire vagyok most. Viszont nem rajta múlik, hanem múlik és fog múlni egy olyan rendszeren, ahol iszonyatos sok más érdek fog bekanalizálódni, és két percen belül, ha kevés a pénz, márpedig kevés lesz a pénz, akkor egy olyan jellegű “húzd meg, ereszd meg” indul meg, aminek eredményeképpen bizony - egy fővel képviselteti magát ebben a nemzeti sporttanácsban a Magyar Olimpiai Bizottság - sérülni fognak a Magyar Olimpiai Bizottság érdekei, és ezért sajnos az a helyzet, hogy az aggályom továbbra sem oszlott el.
Az 1200 forinttal kapcsolatosan, képviselőtársam, lehet, hogy nem növekedett, és az önkormányzatok finanszírozása e tekintetben nem javult, de a pénzfelhasználás biztonsága garantált volt. A 2000-es törvényben jött be az, hogy az 1200 forintot kötelező erre fordítani. Előtte nem volt kötelező, bekerült a nagy kalapba, kevés volt az önkormányzatnak a pénze, másra költötték. Tehát 2000-től jött be az, hogy az önök által valóban korrekt módon meghatározott normatíva kötelezően arra lett fölhasználva, amire az volt, és nagyon nagy javulást eredményezett egyébként a diáksportban, tehát a tanórán kívüli sportolási lehetőségek feltételrendszerének biztosításában.
Senki nem arról beszél, hogy lenyúlja a pénzt, a többletbevételt bárki is. Arról szól a történet, hogy a politika dönt róla. Tehát egy olyan többletbevétel keletkezik a minisztériumnál, a tárcánál, amiről a miniszter rendelkezik a saját maga hatáskörében, és ez akár milliárdos nagyságrendű is lehet. És akkor, amikor arról beszélünk, hogy egycsatornás finanszírozás, átlátható dolog, ezeket senki nem fogja átlátni, ez egészen más szabály szerint lesz szétosztva. Remélem, hogy olyan optikával, ahogy Urbán Árpád képviselőtársam mondja, hogy ebből mindenki pályázhat majd (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mindenki kap, de gyanítom, hogy ez nem így lesz.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť