DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tekintettel arra, hogy ennek a gondolatkörnek a végére jutunk, ez jó hír; a helyzet az, hogy nem kötelezően felhasználható normatíva, tehát majdnem biztos, hogy nem a sportba fog menni, de legalább jelzésértékűen ott van. Ezt én pozitívan értékelem, ugyanis nem kezdünk bele az önkormányzatok finanszírozásába, azt gondolom, hosszú ideig tartana, és nem értenénk egyet, de komoly gond van ott még, bármennyire is növekszik az önkormányzatoknak néhány forinttal a bevétele.
Urbán képviselőtársamnak mondom, hogy az 1600 forint sem kötelező, átkerült a szabadon felhasználható kategóriába. Ezt csak azért jelzem, hogy az 1200 kötelezően felhasználható lehet, hogy több volt, mint az 1600 szabadon fölhasználható. Ez egy más kérdés, ez is jelzés értékű, tehát ezt is pozitívan értékelem, hiszen ebben a dologban megítélésem szerint abszolút egyetértünk, csakhogy nem kötelező.
A harmadik gondolat pedig, hogy valóban, ma körülbelül az önkormányzatok mintegy 40 milliárd forintot fordítanak sportra. Ha az önkormányzati finanszírozás tekintetében problémák vannak, akkor a nem kötelező feladatok szűkítése irányába mennek el a települések.
(14.50)
Márpedig a sportnak mint olyannak a támogatása nem törvényben előírt kötelezettsége az önkormányzatoknak, és ennek következtében a másik probléma az, hogy a finanszírozás önkormányzati része mindenféleképpen szűkülni fog. És akkor megint visszautalok arra a gondolatra, hogy egy olyan grémium fog dönteni a Magyar Olimpiai Bizottság, mint az Olimpiai Bizottság működési terében megfogalmazott értékek, a nemzeti kultúra részét képező értékrendszer fölött meglevő és afölött őrködő legnagyobb civil szervezet, olyan grémium fog dönteni az ő dolgairól, amelyikben benne van az önkormányzat, benne van az az önkormányzat, amelyik finanszírozás tekintetében padlón van, és sorolhatnám tovább.
Tehát csorbát fog szenvedni a MOB működési, felkészülési és minden egyes őt érintő mozgástere. Erre szeretnék utalni, és arra szeretnék (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) törvényes garanciát a törvényben kapni, hogy ez ne így legyen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť