DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Képviselőtársam! Hozzászólásom a képviselőtársam gondolatait érinti - nem fog beleférni két percbe, majd fogok még néhányat hozzátenni. Nem az a vita közöttünk, hogy egycsatornás vagy nem egycsatornás, képviselőtársam, egy kicsit komplexebben próbáljuk a kérdést átnézni és áttekinteni. Az a kérdésem, és ezt feltettem a bizottsági ülésen, feltettem az általános vita során is, mi volt a célja ennek a törvénymódosítási javaslatnak. Mert ha az volt a célja, hogy egyszerűsítsük a túlszabályozottságot, ezzel egyetértek, ez meg is történik benne. Ha az volt a célja, hogy egy átfogó rendszerét alakítsa ki a sportirányításnak és a finanszírozásnak, ez viszont nem történt meg, ez csak egy részleges átrendeződés, az erőterek átrendeződése, a döntési mechanizmusok átrendeződése, amely mögött megítélésem szerint komoly politika van, és ennek következtében nem teljesíti azt az igényt, amit én magam elvárok egy sporttörvény-módosítástól: nincsenek megfogalmazva stratégiai kérdések, nincs konkrétan és határozottan megfogalmazva benne az állam szerepvállalása.
Márpedig, ha sportról beszélünk, a sport komplexitásáról, kezdve a diáksporttól az élsportig, akkor megítélésem szerint itt kezdődik a történet, hogy rögzítjük és garantáljuk bizonyos szinteken az állam részvételét, szerepvállalását a magyar sport finanszírozásában, és megpróbáljuk azt a szerkezetet, azt a struktúrát kialakítani, ami ezt legmegfelelőbben tudja biztosítani.
Ma az érzés a törvény elolvasása után az, hogy itt egészen másról van szó, és ennek következtében én magam féltem a magyar nemzeti kultúra értékeit képező magyar olimpiai mozgalmat attól, hogy kitesszük olyan típusú érdekrendszer-ütközésnek, ami semmiféleképpen nem azt fogja eredményezni, hogy a biztonságos felkészülést segítse.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť