DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Folytatnám az előző gondolatmenetet. Tisztelt Képviselőtársam! A Magyar Olimpiai Bizottság soha nem is félt a nyilvánosságtól, és nem is fog félni. Ez egy elég érdekes megállapítás, hogy miért fél a Magyar Olimpiai Bizottság a nyilvánosságtól. Soha nem félt, felkészült, mindenre kiterjedően, a működési, szakmai területét illetően meg tudja mondani a válaszokat, legyen ez finanszírozási kérdés, legyen felkészültségi kérdés, és sorolhatnám tovább.
(15.20)
A Magyar Olimpiai Bizottság valóban az olimpiai mozgalmat félti, képviselőtársam.
A nemzeti sporttanácsra visszatérve: gondolja el, képviselőtársam, ha mondjuk, a művészetek terén nem a kultuszminisztérium és nem a parlament döntene arról, hogy a filmszakma, a színházi szakma, a zene, a képzőművészetek a megfelelő csatornákon keresztül milyen arányban kapnak állami támogatást. Ha azt mondjuk, hogy a sport, az élsport és az olimpiai mozgalom a nemzeti kultúra része, akkor megítélésem szerint a garanciákat is az államnak kell vállalnia azért, hogy ez biztonságosan működhet. Nem lehet kitenni más érdekek képviselői döntésének.
Nem az a baj, hogy az önkormányzatok nem értenek hozzá - értenek hozzá. Nem az a baj, hogy a Fonesz nem ért hozzá. Nem az a baj, hogy a Szabadidősport Szövetség nem ért a maga területéhez. Az a probléma, hogy ellentétes érdekekről van szó, és itt a magyar nemzeti kultúra részét képező - és ebben egyetértünk, egyet is értettünk - dologról van szó, amivel kapcsolatosan az államnak kell vállalnia a garanciákat Nem másnak: az államnak, és nem a Fonesznek, nem a szabadidősportnak, nem az önkormányzatoknak és a többi. Ha én félek a döntéstől, ha ettől félek, és nem vállalom ezeket a garanciákat, akkor valljam be - akkor nem vagyok rá alkalmas. Megítélésem szerint az államnak kell ezzel kapcsolatban garanciát vállalnia, nyilván minden más kérdésben is, de én most erről beszélek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), és e tekintetben kívántam az aggodalmamat újra megfogalmazni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť