DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Még egy gondolatot szeretnék. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor azt mondom, hogy prioritásokat és stratégiai célokat nem fogalmaz meg törvény, és amikor azt mondom, hogy itt egészen más szándékokat vélünk felfedezni az indíttatásban, hogy miért került most a parlament asztalára ez a törvénytervezet, akkor arra is célzok, hogy igenis abban a kérdésben, hogy egy új sporttörvényt alkossunk meg, alkosson meg a Magyar Országgyűlés, partner a Magyar Demokrata Fórum. Csak abban meg kell határozni a stratégiai célokat, a prioritásokat, nem ilyen kapkodó módon, hogy kikerül, mondjuk, egy nemzeti sporttanácsból a diáksport kérdése. Hihetetlen! Ez kapkodás! Helyesírási hibák, és mondhatnám tovább. Kapkodva nem lehet hosszú távú célokat megfogalmazni, nem lehet garanciákat adni nemcsak az olimpiai mozgalomra, hanem mindannyiunk számára.
Egy csomó minden hiányzik ebből a törvényből. Hol van a mindennapos testnevelés kérdése, képviselőtársam, amiért küzdöttünk az elmúlt négy esztendőben, és aminek megjelentek a kezdeményei az elmúlt időszakban? Mert ha a diáksportról beszélünk, akkor beszéljünk erről is! Hol van ennek a garanciája? Hol van például a sporttörvénytervezetben a sportnormatíva garanciája, hogy arra kell felhasználni? Hol van a sportösztöndíj-rendszer kiszélesítésének kérdése? Hol vannak a tornatermek, uszodák, sportlétesítmények? Nemcsak az, hogy a sportlétesítményeket ne szántsák be vagy ne bontsák le, és ne csináljanak rajta benzinkutat meg nem tudom, milyen piacot, hanem amit a Magyar Demokrata Fórum elindított korábban, tornaterem-, uszodaépítési program: négy év alatt ötszáz tornatermet építettünk föl. Ennek a folytatása legalább a szándékban, hogy fontos a létesítmény kérdése - ennek hol vannak a garanciái? Sorolhatnám tovább azokat a stratégiai kérdéseket, amiket nem fogalmaz meg a törvény, és ami miatt elfogadhatatlan számunkra.
Ugyan beadtunk vagy negyven módosító javaslatot, de az csak ezt próbálja valamilyen szinten korrigálni. El kell döntenie az államnak, hogy mit akar ezen a területen, ha már sporttörvény-módosításhoz nyúlt. Mert egyébként speciel elműködött volna a magyar sport a korábbi módon, semmi baja nem volt az Olimpiai Bizottságnak; ha ugyanúgy kapta volna a finanszírozást, akkor megítélésem szerint nem hallatta volna a hangját, hanem szépen csendben, megfelelő méltósággal készültek volna az olimpiára. De ilyen bezavaró repülések eredményeképp történt, ami történt, és történik, ami történik.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť