DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Valóban, igen, de minek a hatására mondta el a miniszter úr? Idejött a parlament elé a költségvetés tervezete, és többen leestek a székről, amikor meglátták, képviselőtársam. Itt a probléma, hogy akkor milyen szándékok fogalmazódnak meg, amikor valaki egy ilyet előterjeszt. Itt ez a fő probléma. Tudom, hogy mi nagyon sok mindenben egyetértünk, és a kormányzati politikusok felelőssége az, amit adott esetben jóváhagynak vagy adott esetben módosítót tesznek hozzá, és sorolhatnám tovább. Én csak azt mondom, hogy miért kellett belenyúlni ebbe a dologba most, ilyen gyorsan, ilyen hirtelen, itt az év végén, amikor a költségvetéssel vagyunk elfoglalva, és ötszáz sebből vérzik nagyon sok minden. Akkor miért kell nekünk most belepiszkálni ebbe?
Az egyébként számomra valóban örömhír, és ezt el kell mondani, hogy sikerült ezt a megállapodást valóban a tiltakozások, a felszólalások hatására megtenni, és ez adhat reményt arra, hogy a továbbiakban a sporttörvény tekintetében is meglesznek ezek a módosítások. Mégis azt mondom, hogy összességében nem nyúl teljesen átfogóan a sport kérdéséhez és helyzetéhez, ami hiányérzetet kelt bennem, aggodalmat és bizonytalanságot teremt.
Ezért gondolja azt a Magyar Demokrata Fórum, hogy azt a részét a törvénynek, amely egyszerűsíti a dolgokat, és ami valóban egy deregulációt jelent mindannyiunk számára, valóban gyorsan hagyjuk jóvá, azzal senkinek az égvilágon semmi baja nincs, szerintem százszázalékos támogatottsággal átmehet a parlamenten. De az összes többi kapcsán üljünk le, beszéljünk a dolgokról, mint ahogy egyébként ezen a sportfórumon elmondták a civil szervezetek résztvevői, hogy miért nem egy évvel ezelőtt kezdtük ezt a beszélgetést, miért most kell nekünk már a kész tervezet kapcsán látnunk azokat a kérdéseket, amelyek komoly sérelmet jelenthetnek a mi mozgásterünknek, gondolkodásunknak és tevékenységünknek.
Én ma is azt mondom, még van mód arra, hogy vegyük ki az egész másik részt a törvényből, hagyjuk békén, és térjünk vissza jó egy esztendő múlva az olimpia után (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), nyugodt körülmények között ennek a megbeszélésére és eldöntésére.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť