PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is nagyon örülök annak, amit az előbb Urbán képviselő úr elmondott, hogy 1600 forintra emelkedik ez az 1200 forint, és én is mint aktív iskolaigazgató, természetesen csak helyeselni tudom. Ugyanakkor azok az aggályok, amelyeket elmondott most Birkás képviselőtársam is, egyértelművé teszik, hogy azok az önkormányzatok, amelyek tényleg lehetetlen helyzetben vannak már most, ezt az 1600 forintot nem biztos, hogy át fogják nyújtani az iskoláknak. Mondok egy példát. Ha egy megyei olimpiai középiskolás bajnokságon túljut egy csapat, egy iskolának a labdarúgó-, kosárlabda- vagy focicsapata, el kell utaztatni, ebédeltetni kell, netalántán többnapos a torna, és akkor még szállást is kell nekik biztosítani, akkor igencsak nagy szükség volna nemcsak az 1600 forintra, hanem még nagyobb összegre.
De hadd tegyek még hozzá egy másik állami normatívát is, ami szintén tudomásom szerint nem változott, ez a 2261 forintos kommunális, igazgatási és sportfeladatok támogatására való finanszírozás. Itt is tudok olyan példát mondani, hogy az önkormányzat tulajdonképpen sportfeladatokra jóformán semmit nem költött, hanem így, ahogy az előbb hallottuk, egyfolytában azon törte a fejét, hogy hogyan tudja megoldani a különböző kommunális dolgait, problémáit.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť