PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak nagyon röviden szeretnék reagálni arra, amit az előbb elmondott Urbán képviselő úr. Hát ennek mi is nagyon örülünk, és természetesen azonosak a céljaink, hiszen nem is lehetne más. De szeretnék visszakérdezni mindjárt, és ez lehet, hogy most konkrétan nem is ehhez a finanszírozáshoz tartozik, ugyanis a nemzeti sporttanács 15 tagú képviseletében sehol nem találtam a diáksport képviselőjelöltjét.
Ezt vagy elfelejtettük, vagy egyáltalán hogyan maradt ki a diáksport képviselőjének a besorolása ebbe a 15 tagú testületbe? Mert ahogy itt elolvastam, az oktatási minisztertől az egészségügyi miniszterig a sportminiszteren keresztül benne vannak az elnökök, megyei elnökök vagy sportszövetségi elnökök is, de a diáksport részéről nincs. És van egy olyan érzésem, hogy ebben az évben elkezdődött már egy olyan folyamat, és pontosan itt a költségvetéssel kapcsolatos ez a megjegyzésem is, hogy pont a diáksporttól kell hogy elvegye a nagy büdzsé azokat a pénzeket, amelyeket majd biztosítani kell az olimpiai felkészülésre.
Egy percig nem mondom azt, hogy az olimpiai felkészülésre ne biztosítsa a kormányzat a felhőtlen felkészülési lehetőségeket, de azt egyáltalán nem írom alá, hogy a diáksporttól vegye el ezeket a pénzeket, és ezzel csorbítsa tulajdonképpen a következő évi versenyzési lehetőségeket, meg egyáltalán akkor miért próbálunk mi arról beszélni, hogy a diáksport lényege mindenekelőtt az utánpótlás-nevelés, hogy ez mennyire fontos a számunkra.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť