URBÁN ÁRPÁD

Full text search

URBÁN ÁRPÁD
URBÁN ÁRPÁD (MSZP): Elnök Úr! Gémesi Úr! Kedves Képviselőtársam! Az olimpiai mozgalom meg fogja kapni azt a pénzt, ami őt megilleti. Hogy kitől kapja, hogy ezt a nemzeti sporttanács fogja eldönteni és nem a mindenkori sportminiszter, én úgy gondolom, ez nem baj.
Hiszen a nemzeti sporttanácsban részt vesznek a civil szervezetektől az összes, ma meglévő, jelentőséggel bíró sportegyesületek küldöttei, azok fognak dönteni, és így talán nem fordulhat majd elő, hogy egy UTE-stadion átadása több mint 60 millió forintba kerüljön, egy átadási ünnepség; vagy nem fordul elő, hogy a Héraklész-program vagy a Bozsik-program több mint százmillió forintba kerüljön, annak a meghirdetése, és sorolhatnám tovább. Talán nem fogunk építeni 40 milliárd forintból sportra alig használható arénát, és így tovább, és így tovább, ezért is kell az a nemzeti sporttanács, amely majd el fogja dönteni, hogy a pénzeket hogyan, miként ossza el az állam.
Nagyon örülök annak, ami hangsúlyosan szerepet kap mostanság, a törvényben is benne van, hogy az egységes sportiskolai és sportutánpótlás-nevelési program visszahozása, amely sajnos - mondjuk meg őszintén - óriási zuhanással a rendszerváltozásunk óta folyamatosan süllyedt, és egyre mélyebbre süllyedt, ebben kétségtelenül érdemei vannak az előző kormánynak, a Bozsik-program és a szakági utánpótlás-nevelési programok bevezetésével. De ezt tovább kell fejleszteni, és bízom abban, hogy a törvény elfogadása után mindebben előrelépés lesz, ugyanúgy, mint ahogy a majdan meghirdetendő tornatermi és uszodai programokban, amelyek viszont az iskolai testnevelés színvonalának emeléséhez nélkülözhetetlenek. Bízom benne, hogy lesz erőnk és pénzünk rá, hogy megcsináljuk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť