URBÁN ÁRPÁD

Full text search

URBÁN ÁRPÁD
URBÁN ÁRPÁD (MSZP): Ezek a pluszpénzek, amelyek nem tervezhetők előre, mint például a mostani lottónyereményből származó pénz, nyilvánvaló, hogy erről eddig sem a parlament döntött, hogy mi lesz a sorsa, ezután sem az fog, hanem nyilván az illetékesek. Gondolom, nem kell attól félni, hogy majd most valakik le fogják nyúlni ezeket a pluszpénzeket, amelyek most - éppen a lottó kapcsán - a sportra jutnak, tehát efelől nyugodt lehet Birkás képviselőtársam, hogy senki nem fogja ellopni.
Én inkább azt szeretném megkérdezni, ha ilyen vehemenciával vitatkozunk egymással a sport dolgairól, mondd, kedves képviselő úr, négy esztendő állt rendelkezésre, az a tanulónkénti 1200 forint, amelyet 1996-ban adtunk tanórán kívüli sporttevékenységre, mondd, légy oly kedves, miért nem volt arra mód, hogy a négy év alatt akár egy fillérrel is növekedjen. De legalább eljutott volna oda, és azt a célt szolgálta volna, amire tulajdonképpen létrehoztuk, mert sajnos az iskolák jelentős százaléka ma sem kapja meg ezt a pénzt, nem jut el hozzá még az az 1200 forint sem, amely ezelőtt hat esztendővel volt erre a célra meghatározva.
(14.40)
Ugyanúgy beszélhetnénk a fejkvótánál - amely a sport, kultúra és egyéb cselekményeket szolgálja - a fejenkénti 100 forintokról. Ugyanannyi volt, annyi maradt, most is annyi, tehát változtatnunk kellene, talán azon kellene inkább vitatkoznunk, hogyan lehetne több forrást, több pénzt juttatni a magyar sport egészére, és akkor, azt hiszem, elmondhatnánk, hogy tettünk valamit a magyar sportért.
Egyébként a táborozási pénzekről szólva - én mint jelenleg is aktív iskolaigazgató -, minden esztendőben pályáztunk, nem kaptunk egy fillért sem az elmúlt esztendők során, sajnos.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť