URBÁN ÁRPÁD

Full text search

URBÁN ÁRPÁD
URBÁN ÁRPÁD (MSZP): Mégiscsak kénytelen vagyok nagyon-nagyon röviden szólni, hiszen éppen arról van szó, hogy a diáksport ilyetén való vitele, mint ahogy ez az utóbbi esztendőkben történt, ez egyszerűen nem tartható tovább. Nem lehet megcsinálni azt, hogy egy iskola csapata megnyer egy megyebajnokságot, elküldik a hatodik megyébe, négy órakor kelnek a gyerekeink, tíz órakor van a meccs, hullafáradtan kilépnek a kocsiból, ráadásul utána heteken keresztül nem tudják az autóbusz- és egyéb költségeket kifizetni. Elképesztő helyzet van! Azt hiszem, a legfontosabb mégiscsak az, és ebben valamennyien egyetértünk, hogy biztosítani kell gyermekeink, a tehetséges gyermekeink versenyeztetését bármilyen módon, mindenféle módon, akár pántlikázva lesz az a pénz odajuttatva, akár pántlikázatlanul.
Sajnos mindannyian, akik itt ülünk, és a magyar sportot talán eléggé ismerjük ahhoz, hogy tudjuk, ahol megfelelő a vezetés sporthoz való hozzáállása, legyen az önkormányzati szintű, legyen az iskolai szintű vezetés, ha tisztességgel állnak a gyerekeink egészségi állapotának segítéséhez, akkor oda fogják juttatni a pénzt, akár kötött, akár kötetlen formában van.
A közös dolgunk kell hogy legyen, hogy hassunk oda, hogy valóban elegendő pénz legyen a gyerekek, tehetséges gyerekek sportoltatására. De még ennél is sokkal fontosabbnak tartom az egészséges magyar ifjúság felnevelését, óvodás kortól kezdve az egyetem befejezéséig, és ha ezalatt korrekt módon végezzük ezt a fajta munkát, akkor kialakíthatjuk fiataljainkban azt a fajta szükségletkielégítést, azt a fajta hiányt, lehetőséget, hogy önmagától tanulja meg, hogy a sport mennyire fontos számára.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť