DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Megelőzés, felvilágosítás, a biztonságérzés megerősítése - ezek a kulcsszavak, amelyeken keresztül a válaszomat szeretném önnek megadni.
Elsőként: esélyt kell adnunk arra, hogy a segítő szakemberek eljussanak a szociális válsághelyzetben lévő, születendő gyermeküket megtartani nem kívánó várandós anyákhoz. A jogszabályi hátterét megteremtettük ennek a gyermekvédelmi törvény és végrehajtási rendeletei módosításával, meghatároztuk a gyermekjóléti szolgálatok ez irányú feladatait, együttműködési kötelezettséget írtunk elő a védőnői hálózattal, továbbá előírtuk, hogy bármely, a családok átmeneti otthonának nevezett otthon köteles befogadni a terhességét titkolni kívánó vagy felfedni nem kívánó várandós anyát.
A minisztériumunk pályázatok útján civil szervezeteket támogat, melyek a válsághelyzetben lévő várandós anyákat segítik. A civil szervezetek közül a Család, Gyermek, Ifjúság Kiemelten Közhasznú Egyesületet és az ESZCSM háttérintézményét, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetet nevesíteném a képviselő úrnak. A fővároson kívül még négy megyei székhelyű kórházban működtetik ezt a programot, amelynek nem pusztán az a lényege, hogy lehetőséget biztosítanak az anyának a nem kívánt csecsemők inkubátorban történő elhelyezésére, hanem komplett segítséget nyújtanak a válságban lévő anyáknak. Úgy vélem, 1996 óta mintegy 1100 születendő gyermeket mentettünk meg a válságkezelő program és az inkubátor segítségével.
A körzeti védőnők fokozott segítésére és a médiakampányra a következő egy percben válaszolok a képviselő úrnak.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť