DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! A körzeti védőnők tevékenységének fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen ők azok, akik gondozásban részesítik a krízishelyzetben lévő anyákat, akik családlátogatásaik során kiemelt figyelmet fordítanak a várandósok felkutatására, akik még nem állnak orvosi vagy védőnői gondozás alatt, hiszen a csecsemőgyilkosságok jelentős része épp az eltitkolt terhességek esetében következik be.
A védőnőket is, tehát a segítőket is képeznünk kell. Szakmai fórumokat, információs csatornákat kell számukra nyitni, hogy a segítőknek is segítsünk. Tárcánk a jövőben tovább kívánja erősíteni az együttműködést az egészségügyi, a szociális, a gyermekvédelmi és a közoktatási területen; úgy gondoljuk, hogy az iskolai védőnői ellátás fejlesztésével, a fiatalok életvezetési, párválasztási ismereteinek bővítésével is hozzájárulhatunk a feladathoz.
Elfogadva a képviselő úr javaslatát, úgy véljük, hogy egy országos médiakampány ennek a helyzetnek a felismerésére és a védelem fontosságára, a megelőzés és felvilágosítás jelentőségére újra fel fogja tudni hívni a figyelmet. Kérem a képviselőtársaim segítségét is.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť