DR. WIENER GYÖRGY

Full text search

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Egy ilyen felvetésre nyilvánvalóan azonnal reagálni kell. Megszólíttattam Salamon László képviselőtársam által, és igyekszem kielégíteni az érdeklődését a kormány és a kormánypártok várható magatartását illetően. Ön, tisztelt képviselőtársam, tapasztalhatta azt, hogy a szocialista frakció fegyelmezett. Ott áll a kormány mögött, és ha a kormány javaslatait szakmailag megalapozottnak tartja, akkor egyértelműen támogatja, ha lát bizonyos szakmai problémákat, akkor módosító indítványok benyújtásával el tudja érni azt az esetek többségében - természetesen nem mindig -, hogy ezeket a törvényjavaslatokból kiiktassák, s így végül is a jogalkotási követelményeknek és a kodifikációs szempontoknak megfelelő minőségű jogszabályok szülessenek.
Ennek alapján azt tudom mondani, tisztelt képviselőtársam, hogy a frakció - bár egyedül én vagyok jelen jelen pillanatban, mivel szakmai témáról van szó, nem kell jelen lenni minden képviselőnek egy frakcióból, a többi oldal részéről sincs általános, tömeges jelenlét - továbbra is támogatja a kormány előterjesztését. Vastagh Pál bizottsági elnök úr álláspontját megítélésem szerint ön nem tökéletesen pontosan interpretálta. Ő nem azt mondta, hogy felül kellene vizsgálni a kormány álláspontját, hanem azt fejtette ki a bizottsági ülésen, hogy valóban, a másik oldal érveinek is van súlya. Tehát annak is van szerepe szakmai szempontból, amit a Legfelsőbb Bíróság elnöke, s általában a bírák mondanak. Ennek alapján ő azt fogalmazta meg, hogy meg kell vizsgálni jogbiztonsági szempontból is a bevezetendő új intézményt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezt az új intézményt el kellene vetni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť