SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés foglalkoztatási bizottsága megvitatta az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslatot, és egyhangú döntéssel a javaslatot általános vitára alkalmasnak találta. Ebben mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők egyetértettek. A bizottság véleménye szerint a javaslat magas színvonalú, átgondolt szabályozást tartalmaz, amely egyaránt szolgálja az elektronikus hírközlési szolgáltatások piacain a verseny kialakítását, az infrastruktúra fejlesztését, a fogyasztók és a felhasználók érdekvédelmét és a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését.
Amikor 2001 tavaszán az Országgyűlés a jelenlegi hírközlési törvény tervezetét tárgyalta, már akkor jól látható volt, hogy a törvényjavaslat csak az első lépés egy jól működő hírközlési versenypiac kialakítása felé, hiszen a napjainkban oly sokat emlegetett információs társadalom kialakulása alaposabb és a verseny céljait jobban szolgáló távközlési szabályozási környezetet feltételez. Ezeknek a kihívásoknak kíván tehát eleget tenni a javaslat, megkönnyítve az új szolgáltatók piacra lépését, biztosítva a technológia semlegességét és az új innovatív technológiák versenypiaci környezetben való fejlesztését és alkalmazását, valamint lényeges figyelmet fordítva az internet felhasználásának elősegítésére és így az információs társadalom által felkínált előnyök lakossághoz történő eljuttatására.
A bizottság ezen túlmenőleg a törvényjavaslat alapján megtárgyalta és egyetértett abban, hogy továbbfejleszti az elektronikus hírközlési szolgáltatások felhasználóinak, vagyis a fogyasztók érdekvédelmét szolgáló jogintézményeket. Megerősíti az egyetemes szolgáltatás ellátását biztosító törvényi követelményrendszert, és a felügyelő hatóság számára olyan jogköröket biztosít, amelyekkel hatékonyabban és rugalmasan képes beavatkozni a törvényjavaslat céljainak gyakorlati megvalósítása érdekében.
Ugyanakkor - az előterjesztő céljaival egyetértve - úgy gondoljuk, hogy az általános vita további menetében és a részletes vitában még számos alkalom kínálkozik arra, hogy a törvényjavaslatot még jobbá, még pontosabbá és még hatékonyabbá tegyük. Éppen ezért kérem képviselőtársaimat, hogy segítő szándékú javaslataikkal támogassák a törvényjavaslatot.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť