DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Úgy vélem, hogy nem haszontalan a vitának ez az eleme, amely szerintem érdekes, és én jóhiszeműen elfogadom azt, amit Salamon László ezzel kapcsolatban mond, hogy ő úgy éli meg, hogy ha ez az oldal azt mondja arra az oldalra, hogy hazudik, akkor ez gyűlöletbeszéd, Keller Lászlóra is történt hivatkozás. Én nem így érzem, de elfogadom, hogy önök ezt így élik meg, de kérem, önök is fogadják el, hogy mi is úgy érezzük, amikor szintén a kampányban, a Bokros-csomaggal kapcsolatban mi minden elhangzott, nagyon kemény kifejezések, hogy ezt úgy éltük meg, mint egy kvázi “gyűlöletbeszédet”.
De azt hiszem, hogy két dologban egyetérthetünk. Az egyik az, hogy ebben a Házban vagy a Házon kívül, ami elhangzott a pártok közötti politikai versengésben, egyik sem hasonlítható össze azzal, amit mi gyűlöletbeszédnek mondunk, akár a Fradi-pálya B-közepén, “Megy a vonat Auschwitzba!”, vagy amelyek néhány apró tüntetésen vagy jelentősebb tüntetésen elhangzanak: a lehető legdurvább náci beszédek. Ezekkel nem hasonlíthatók össze.
A másik dolog, amiben, azt hiszem, egyet tudunk érteni, és ebben abszolút csatlakozom Herényi Károly képviselő úr szavaihoz - miközben nem értünk egyet azzal, de azt megjegyzem, hogy mindenkinek a kapott pofon fáj jobban, az adottat nem annyira veszi észre, ebben is van egy vita közöttünk -, és ebben egyetértünk, ez mutatja azt, hogy miért nem szabad a büntető törvénykönyvhöz hozzányúlni, mert ha a politikai vitának ezeket az általunk vagy mások által túlzottnak tartó, tehát amiről úgy gondoljuk, hogy gyűlölet keltésére alkalmas kifejezéseit bevonjuk a büntető törvénykönyv hatálya alá, akkor Magyarországon a demokráciának vége van, vagy legalábbis rettenetes veszélybe kerül. Úgy gondolom, hogy ebben mindenkivel egyetértünk ebben a Házban, hogy ezt mindenáron el kell kerülni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť