DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Normál felszólalásra is jelentkeztem, de ebben a kétpercesben a vitának ahhoz az eleméhez szeretnék kapcsolódni, ami itt most a szabad demokrata képviselők és Szabó Zoltán szocialista képviselő úr között kibontakozott.
Én azt gondolom, hogy Fodor Gábor teljesen világosan fogalmazott. Azt mondta - és mondanivalójának ezzel a részével, és ezen kívül sok mindennel, amit elmondott, egyetértek -, hogy a Btk. 269. §-a most is alkalmas arra, hogy a büntetőjogilag megfelelően megragadható és üldözésre egyébként méltó magatartásokat büntetőjogilag üldözze, és azok elkövetőit megbüntesse.
Ennek a törvénynek az érvényesülésével, a végrehajtásával van a baj - ezt mondta Fodor képviselő úr, és ebből valóban az a logika következik, hogy nem törvény alkotására van szükség, hanem valami másra. A törvényalkotás pótcselekvés - ezt mondta Fodor képviselő úr, és ezzel egyetértek. Ezt azért mondom, mert Szabó Zoltán képviselő úr föltette azt a kérdést, hogy ha nem törvényalkotással, akkor mivel. Hát megmondta Fodor képviselő úr, és én is egyetértek ezzel: a hatályos törvény maradéktalan alkalmazásával.
Azért tartottam ezt fontosnak külön is hozzátenni, mert az a fajta szemléletmód, ami itt most ennél a törvénynél jelentkezik, más esetekben, más ügyekben is kibukik. Történik az országban valami, aminek nem lenne szabad megtörténnie, és aminek megvan a törvényes akadálya is, és van rá törvényes válasz. De mi ahelyett, hogy a törvény alkalmazását, végrehajtását sürgetnénk, elkezdünk arról beszélni, hogy nincs meg a megfelelő törvény, és új törvényt kell alkotni. Ez nem jó, félrevezető, nem helyes. Jelen esetben is bizonyos értelemben erről a problémáról van szó.
Én tehát fontosnak tartottam, hogy ebben megerősítsem a Szabad Demokraták Szövetsége véleményét.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť