DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szabó képviselő úr azon fordulatához szeretnék hozzászólni, ami úgy szólt, hogy őt meggyőzi az itt elhangzott érvelés, mert az én hozzászólásomból az tűnne ki, hogy én Keller Lászlót gondolom e törvény alapján megbüntetni. A képviselő úr ezt azért is rosszul gondolja, mert szerintem Keller Lászlót ebben az országban már senki sem veszi komolyan, szerintem önök sem. Úgyhogy ez egy elhibázott feltételezése volt.
Azt viszont gondolom, és változatlanul mondom, hogy itt vannak olyan megnyilvánulások, akár a Ház falai között, akár azon kívül is, amelyek, ha a törvényt így kitágítjuk, bizony beleférnek, beleférnének egy ilyen szemléletű törvény büntethetőségi körébe. Eörsi képviselő úr itt több parlamenti beszólást idézett. Én is tudok idézni, a tisztelt frakcióvezetője használta azt a kifejezést az egyik frakcióra, hogy tolvajbanda. Ez tán a normális közbeszéd része? Ez tán nem alkalmas olyan közhangulat keltésére, amely indulatok előtt nyitja meg az utat? Vagy amikor az egyik vezető politikus a legfőbb ügyészt bűnpártolónak minősítette. Ez talán nem kelt indulatot? Ez talán nem alkalmas egyesekben akár gyűlölet keltésére?
Persze, egyébként a véleménynyilvánítás együtt jár indulatok keltésével, és én ezt természetesnek is fogom fel. Nem akarom általánosságban, hogy azért, mert egy vélemény indulatot kelt, azért a vélemény büntethető legyen, mert én is a véleményszabadság oldalán állok, de azt szeretném, ha világosan látnák, hogyha ezt a törvényt elfogadjuk, akkor sok minden büntethető lesz, ami ma nem az, és amit önök nem szeretnének, hogy büntethető legyen, valóban. Gondoljuk meg, hogy akarjuk-e ezt. Azt gondolom, hogy nem lenne szerencsés a törvénynek egy ilyen kinyitása (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és gondolom, hogy amit most mondtam, talán elég ok arra, hogy egyetértsünk ennek a törvényjavaslatnak az elhibázott voltában.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť