HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen. Csákabonyi képviselő úr azt mondja, hogy nincs javaslat. Én is tettem egyet-kettőt a magam hozzászólásában, de mondanék egy olyat, ami talán egy egészen más síkra vagy mezőbe terelné a megoldási kísérletek sorát. Ha a gyűlöletbeszéd fogalmát, meghatározását, kezelését kivennénk a politikai mezőből, merőben más helyzet állna elő. Ha a Himnusz alatti, oda nem való megnyilvánulásokat nem úgy minősítenénk, hogy ez szélsőjobb vagy szélsőbal, hanem egyszerűen azt mondjuk egy, nem a Ház falai közé illő szóval minősítve, hogy ez egy bunkó viselkedés, neveletlenség, nem odaillő, unintelligencia - számos kifejezéssel lehet minősíteni egy ilyen cselekedetet -, akkor talán könnyebb lenne azt a társadalmi konszenzust és egyetértést megteremteni az ilyen jelenségekkel szemben, amit soha nem fogunk tudni úgy elérni, bármilyen törvényt fogad el a parlament és az Országgyűlés, és bármilyen kísérleteket teszünk, hogy így oldjuk meg ezt a helyzetet, ha benne hagyjuk a politikai dimenzióban ezt a problémakört, mert így a politikai megosztottság állandóan jelen lesz.
Ha innen kiemeljük - ami egyébként nagyon nagy szolgálatot tenne a politikai kultúra színvonalának emelése érdekében -, akkor talán lenne esély arra, hogy valami kézzelfogható eredményt érjünk el, mert akkor a megosztó elemeket kivéve és nélkülözve nagyobb megértést és nagyobb együttműködést tudnánk a probléma megoldása érdekében felsorakoztatni és működtetni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki párt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť