GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! A lényegét mondanám csak az elhangzott dolgoknak. Az, ami a nyilvántartás rendszerével kapcsolatos, szerintem egyikünk számára sem kérdőjeles. Annak a szükségszerűsége, mármint, hogy meg lehessen állapítani, hogy valaki jogszerűen vagy éppen nyilvántartás nélkül teszi a dolgát, alapjaiban fontos, és a bírságok ehhez illesztett mértéke is azért szóródik, és nem konkrét számokban fogalmazódik meg, mint ahogy már ez említésre került, hanem 20-tól 50-ig, tehát olyan mértékekben, amelyek gyakorlatilag az elkövetett cselekményekhez hozzáillesztetten fogalmazhatók meg.
Azt gondolom, az a lényeg, hogy abba az irányba haladjunk - és többségükben ezt hordozzák magukban a módosító javaslatok -, hogy a legális képzés és az a fajta képzés legyen úrrá, amelynek eredményeképpen az, aki a képzés alanyává válik, a képzés befejeztekor és kibocsátásakor is ne csak és kizárólag a szakmai tudással ruházódjék fel, hanem olyan keretek között szerezze meg mindezt, ami, mondjuk, a jogosultság tekintetében is bír arra vonatkozóan, hogy kiadja a megfelelő képesítést igazoló dokumentációt. Nem véletlenszerű, hogy a törvény pont ezért hordozza magában a bírságok mértékének a megállapítását. Azt gondolom persze, ahogy Sági úr is említette, néhány kapcsolódó módosítóval lehet segíteni a jobbá tételét a törvénynek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť