DR. CSEPELI GYÖRGY

Full text search

DR. CSEPELI GYÖRGY
DR. CSEPELI GYÖRGY informatikai és hírközlési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselők! Igazán megindít ez az aggodalom az ellenzék részéről, mely a magyar postai szolgáltatások jövőjét illetően itt körvonalazódott. Mindazonáltal pusztán mint gondolkodó embernek feltűnt, hogy most végül is az ellenzéknek tisztáznia kellene, mert nekem mint informatikai és hírközlési politikai államtitkárnak nagyon nehéz reagálni egy olyan helyzetben, hogy az előző törvényjavaslattal kapcsolatban az merült fel, mintha a kormány túlságosan versenyellenes lenne, mintha a törvény nem inspirálná a versenyt, jóllehet ez a beállítás nem volt igaz. Most viszont úgy tűnik, mintha a versenybarátság versenyellenességre váltott volna az ellenzék részéről. Tehát el kellene dönteni, hogy voltaképpen most a versenybarátság vagy a versenyellenesség jellemzi az ellenzék politikáját akkor, amikor postai szolgáltatásról, hírközlésről és egyáltalán társadalmi kommunikáció üzleti alapon történő megszervezéséről van szó. De ettől függetlenül messzemenően méltányolom azokat az aggodalmakat, amelyek a kisposták jövőjét illetik, illetve a kisposták által ellátott funkciók jövőjét illetik.
Magam is az Ormánságban meglátogattam több falut, ahol én is úgy láttam, hogy az egyetlen kommunikációs lehetőség, amely még megmaradt, az a kisposta. Pontosan erre vonatkozik az, amit miniszter úr ígéretként megfogalmazott - és azt hiszem, az ígérethez tartani fogja magát -, hogy az e-Magyarország pályázat, mely remélem, hogy egy vagy két héten belül kiírásra kerül, nem fogja megakadályozni, sőt kifejezetten prioritásai sorába fogja építeni, hogy a kiesett kispostai funkciókat internetfunkciókkal kiegészítsük bizonyos értelemben véve; tehát a XXI. századi kommunikációs eszközökkel próbáljuk kivédeni azoknak a hajdan még a postagalambok kihalásával kezdődő folyamatoknak az eltűnését, melyet a XXI. században új eszközökkel meg lehet újítani. Tehát ilyen értelemben véve a törvény nem fog megakadályozni senkit abban, hogy a kiesett kispostai funkciókra új intézményeket azok helyén szervezzen.
Az utolsó szempont, hogy végül is a 254/2001. számú kormányrendelet szerint - amely emlékeim szerint az előző kormány műve volt - a 600 fő alatti településeken állandó helyű vagy mobil postaszolgáltatást kell fenntartani. Ebből a szempontból - nekem legalábbis úgy tűnik - semmit nem változott az eddigi szabályozás, tehát megörököltük azt, amit a Fidesz ránk hagyott.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť