IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár Molnár Gyula kiment a teremből, én szeretném revideálni őt, illetve szeretném az érdemeit elismerni. Én azt gondolom, neki is jelentős érdeme van abban, hogy a vita itt tovább folytatódik, és már régóta tart.
A parlamentben többször szóba került, és már ma is többször szóba hoztuk a kistelepülések helyzetét. Én úgy gondolom, mindenképpen oda kell figyelnünk rájuk. Amikor júniusban nyilvánvalóvá vált, hogy a 600 fő alatti kistelepüléseken be kívánja zárni a posta a postahivatalokat, akkor egy számítást végeztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy ha mondjuk, egy átlagos belföldi bélyeg árát 38 forintról 39 forintra emelnék, ebben az esetben a 600 fő alatti településeken nem kellene bezárni a postahivatalokat. Ez annak a fényében érdekes, hogy a posta modernizációja a 7-8 milliárd forintos hiányra hivatkozva következne be, illetve annak okán próbálják átszervezni a postát, ezért hozzák létre például a mobil szolgáltatókat. Ebből a tételből a 600 fő alatti településeken jelentkező hiány a fél milliárd forinton túl van. Tehát ha a posta gazdálkodását szemléljük, ezen a módon átalakítható lenne.
Amit korábban nem tudtam befejezni, azt jelen pillanatban megemlíteném. Véleményem szerint a kistelepülési önkormányzatokat olyan helyzetbe kell hozni, és erre a költségvetési vitában is érdemes visszatérni, hogy a közreműködésük révén a posta hivatalt tudjon működtetni a településeken, azaz valamilyen önkormányzati normatíva meghatározásával ez havonta 10-20 ezer forintot jelent egy kistelepülésen, tehát nem nagy pénzről beszélek. Tehát ennek a bevezetésével a települések helyzetbe hozhatók, a postahivatalok megtarthatók, és a posta nyeresége is biztosított lehet.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť