MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Most először hallottam végre ezt a kifejezést, hogy az Orbán-kormány postapolitikája, ez egy nagyon szép pillanat, hiszen mi az elmúlt esztendőkben pont azt kritizáljuk, hogy a postához olyan tevékenységek telepítődnek, amelyek az alaptevékenységet veszélyeztetik. Egyáltalán nem biztos az, hogy ezeknek a bevételéből a posta azon kötelező állami feladata ellátható, sőt azt kell mondjam, hogy utólag igazolódott is a félelmünk, hiszen az elektronikus közbeszerzés a pénzt elvitte, viszont nyoma sincsen. A Defendről tudjuk, hogy mivé vált és mennyi pénzt vitt el az elmúlt esztendőkben. Elfogyott a pénz, ami a TETRA-rendszerre oda volt telepítve, néhány milliárd forint, a cég ma már nem működik. Tehát mindazon közpénzek, amik arra lettek volna odatelepítve, hogy a posta alaptevékenységét finanszírozzák, ezek a pénzek elfogytak, eltűntek, a posta pedig abban az állapotában van, amiben most van.
Ez a törvény arra tesz kísérletet, szerintem nagyon helyesen, hogy jogszabályokba rögzítse azt, hogy a posta alaptevékenységét milyen feltételekkel és milyen módon tudja elvégezni. Nem lehet ez a törvény arra válasz, hogy a piacon milyen mozgások vannak, hogy a posta a piaci viszonyok között milyen egyéb lépéseket tud tenni pontosan azért, hogy életben maradjon. Ez majd a posta menedzsmentjének a feladata, hogy egy európai uniós piacon hogyan, miképpen tud helytállni. Ne kérjünk számon a törvényen olyan pontokat, mint ahogy tették képviselőtársaim, hogy az e-Magyarország milyen lépésekkel fejlődik. Ez a kormány és az illetékes tárca a szükséges lépéseket más területeken megteszi.
De szerintem egyet biztosan nem szabad megtenni ezen törvény kapcsán, hogy most visszacitáljuk azt, ami fényesen megbukott az elmúlt években. Tehát arról, ami történt a postával, bebizonyosodott, hogy zsákutca, nem működött, a pénz eltűnt, a posta ettől nem lett semmivel sem rosszabb (Sic!), sőt emiatt kell most néhány fájdalmas lépést megtenni a postában.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť