SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Molnár Gyula képviselőtársamnak ajánlom figyelmébe, hogy majd olvassa el a jegyzőkönyvben, hogy mit mondott. Megértem, hogy örült, hogy kapott egy végszót tőlem az Orbán-kormány postapolitikája formájában, amire el tudta mondani azt, amit elmondott, de ezzel sok-sok probléma van. Azt találta mondani a képviselő úr, hogy ettől a törvényhozási aktustól nem lesz semmivel sem rosszabb a helyzet. Először azt tudnám mondani, hogy de jobb sem, de ugyanakkor úgy gondolom, ha ilyen kevéssel beéri a kormány, hogy nem lesz rosszabb, azért nem érdemes ilyen nagyszabású törvényhozási tevékenységbe, egy ilyen nagy terjedelmű ágazati törvény megalkotásába belefogni.
De ami a posta bevételeit, fejlesztési forrásait illeti, abban, azt hiszem, egyet kell hogy értsünk minden józan megfontolás alapján, hogy ha elveszünk egy társaságtól szolgáltatási lehetőségeket, azzal egyszersmind bevételi lehetőségeket, bevételi forrásokat veszünk el. Ha egy társaságnak az alapszolgáltatáson kívüli tevékenységre adunk lehetőségeket, akkor ezzel többletbevételek lehetőségét teremtjük meg. Az sajnos egy rendkívül sajnálatra méltó körülmény, hogy önök nem hagyták beérni azoknak a fejlesztéseknek, azoknak a lépéseknek a gyümölcsét, amelyeket az Orbán-kormány megtett annak érdekében, hogy ne költségvetési forrásból, hanem a posta saját bevételeiből tudja megteremteni, elvégezni azokat a fejlesztéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy valódi modernizáció létrejöjjön.
Én minap a televízióban egy postásriportot, egy oknyomozó riportot láttam (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és az egyik postai dolgozó azt mondta, hogy most már szeretnék a postások érezni a modernizáció gyümölcseit. Ettől fosztották meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) önök a postát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť