PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Átolvasva a törvényalkotói szándékot, Farkas Imre képviselőtársam hozzászólására szeretnék reagálni, mert örülök, hogy egy kormánypárti képviselő hívja fel a figyelmet arra, amire én egy másik téma kapcsán, a 2002-es adó-jóváírási vita kapcsán nyújtottam be egy önálló törvényjavaslatot, ami módosította volna a 2002-es adójóváírás átszámításának kérdését; azt a bizonyos kérdést, miszerint én azt állítom, hogy Magyarországon 8-10 ezer munkavállaló járt rosszabbul azáltal, hogy nem fogadták el a Magyar Demokrata Fórum által benyújtott törvénymódosítást, aminek az lett volna a lényege, hogy az APEH mindenkinek számolja át az adóbevallását, aki abba a bizonyos sávba esik. Nem értem, hogy tisztelt kormánypárti képviselőtársaim miért nem támogatták ezt a törvényjavaslatot, tehát miért nem módosítottuk, mert így kormánypárti képviselőtársaim és maga a kormányzat is 8-10 ezer kisembert megrövidített néhány ezer forinttal.
Itt kapcsolódnék ahhoz, hogy azért sem értem, ezt miért nem fogadták el, hiszen a törvényalkotói szándék az, hogy az APEH mindenkinek át fogja számolni az adóbevallását, aki így rendelkezik.
(19.20)
Tehát a törvényalkotói szándéknak is megfelelt az a törvénymódosítás, amit ugyan én visszamenőleg adtam be a 2002-es adójóváírással kapcsolatban, és sajnos nem kapta meg a bizottságban a többséget, így 8-10 ezer kis keresetű ember, részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak ragadt benn a pénze. Úgy gondolom, hogy ez nem egy nagy összeg, 20 millió forintos tétel lett volna, a költségvetést nem döntötte volna össze, ezért nem értem, hogy miért nem fogadták el ezt a törvényjavaslatomat. Kérem a képviselőtársaimat, hiszen a Magyar Demokrata Fórum megpróbálja még egyszer ezt majd beterjeszteni a Ház elé, hogy akkor támogassák a javaslatot.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť