KOLTAI TAMÁS

Full text search

KOLTAI TAMÁS
KOLTAI TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Sokáig nem értettük, hogy miért a nagy titkolózás Pakson, érthetetlen volt, hogy a szocialisták miért húzták az időt, és miért csak öt hónappal Európa második legsúlyosabb besorolású üzemzavara után engedték felállítani a vizsgálóbizottságot. Érthetetlen volt, hogy miért korlátozták a működési idejét mindösszesen 60 napra. És érthetetlen az is, hogy miért engedik meg, hogy a súlyos üzemzavarral kapcsolatban bekért alapdokumentumokat, milliárdos szerződéseket a paksi vezetők üzleti titkokra való hivatkozással rendszeresen megtagadják, megsértve ezzel a Magyar Köztársaság alkotmányát.
Az elmúlt napokban azonban olyan információk birtokába jutottunk, amelyek már a napnál is világosabban érthetővé teszik, hogy mi a szocialisták takargatnivalója Paks ügyében. Megdöbbenéssel értesültünk ugyanis egy olyan szerződésről is, amelynek köszönhetően a köztársaság polgárainak pénzén fenntartott atomerőműtől közel százmillió forint ütötte Gyurcsány Ferenc cégbirodalmán keresztül Gyurcsány Ferenc markát.
Ezek után a következő négy kérdés fogalmazódik meg joggal a törvénytisztelő emberekben: miért kapott Gyurcsány Ferenc cége százmilliós megbízást akkor, amikor az atomerőműnek mindig is volt saját kommunikációs részlege? Miért kapott Gyurcsány Ferenc cége százmilliós megbízást akkor, amikor az atomerőműben fontos biztonsági fejlesztések maradtak el? (Zaj. - Az elnök csenget.) Etikusnak tartja-e, hogy Szabó József jelenlegi szocialista képviselő olyan munkáért fizetett közel százmillió forintot Gyurcsány Ferenc cégének, amelyből - legalábbis az Agora Kft. honlapja szerint - a mai napig semmi sem valósult meg?
Kérem, válaszoljon, államtitkár úr: ezek szerint a szocialista kormányok alatt a biznisz az első és a biztonság a második?
Köszönöm megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť