PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, a vizsgálóbizottság egy lehetőség arra, hogy pontosan azokat az eseményeket vizsgálják, ami Pakson bekövetkezett. Nem igaz, nincs a kormánynak takargatnivalója ezzel az üggyel kapcsolatban, ezt a vizsgálóbizottság bizonyítja, hiszen megszavaztuk a létrehozását. Megvan a lehetőség arra, hogy minden eseményt ott vizsgáljanak.
Szeretnék azért két dolgot tisztázni. Azt gondolom, az ön kérdésére az a korrekt válasz, hogy a részvénytársaság gazdálkodása önálló tevékenység. Tehát itt én arra nem tudok önnek választ adni, hogy korábban miért ilyen döntés született. Illetve erre már van válasz, ezt ön el is tudja olvasni. Nagyon fontos, hogy itt a tulajdonos nem a Belügyminisztérium, tehát ezt a kérdését ön nem jó irányba címezte.
Viszont szeretnék néhány olyan dolgot elmondani, ami a biztonságról szól, ami a Paksi Atomerőműben bekövetkezett üzemzavarral kapcsolatos. Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy legutoljára 1997-ben volt Pakson és környékén olyan felmérés, amely a védelmi eszközöket felülvizsgálta, valamifajta vizsgálatot végzett a védőeszközök ellátottságával kapcsolatban. Ennek alapján kiderült, hogy 27 ezer ember számára biztosított a védőeszköz-ellátás, holott a környéken 230 ezer ember lakik.
Pontosan ezért a kormány előtt van egy döntési javaslat, amely az ebben az évben, a 2003 áprilisában bekövetkezett üzemzavar kapcsán pontos válaszokat ad. Hogy melyek ezek a döntések, ezeket az egy percben fogom önnek elmondani és ennek a költségvetési vonzatát is. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Elég gyér! - Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť